“Rasa terhina dan malu bila jadi macam ni….APA DAH JADI!” ~ Rita Rudaini

0
13882

Pelakon yang berasal dari Perlis iaitu Rita Rudaini berasa amat kecewa dengan perkembangan terkini yang berlaku kepada pasukan bola sepak negeri kelahirannya itu.

Para pemain pasukan Perlis dikatakan tidak dapat gaji yang tertungak hampir dua bulan dan pemain hebat seperti Safee Sali telah pun melangkah pergi meninggalkan kelab berkenaan.

Melalui satu video, Piya (bekas pemain negara dan juga Kelantan) ada memberitahu bahawa keadaan agak teruk dan gaji nya tak dapat 2 bulan serta memberitahu kini terpaksa makan maggi sahaja.

Rita Rudaini telah berkongsi video berkenaan dari menulis luahan hatinya:

Apa lagi…. malam td tgk berita rasa malu sgt… mula2 gah canang sana sini… sisturr pon pernah di hubungi oleh pihak sana masa tu. mintak manager sisturr aturkan pertemuan..katanya nk bincang pasal team bola.. antara sisturr punya team n perlis punya.. konon mcm nk jv ka apa tah… tp sisturr xpandang offer or wang ringgit… sisturr siasat background.. sisturr byk kaki… (maklum lah kak long kawasan indera kayangan singa utara ) ..dr mana, apa tujuan, apa, apa motif, apa benefit n mcm2… dan sisturr dpt jawapan… sisturr buat keputusan xnk meet up…bila sisturr dgr,bc berita, tgk berita…sisturr sbgai rakyat perlis sisturr rasa terhina n malu bila jd mcm ni…..bola sepak ni bukan utk seronok,bukan utk glamer, bukan hiburan, bukan nk feeling2 gila glam….. itu sebahagian dr pekerjaan n rezeki mereka…apa masalah President PFA? Or ada campor tgn pihak lain yg bg janji manis? Kemon PERLIS… walaupon negeri kita tercorot ke utara tp jgn la bg smua org kenal sbb benda2 busuk mcm ni….sisturr syg perlih… sisturr bangga jd anak perlih… tp APA DAH JADI NI?? mana President PFA n org persatuan? Jgn buat naya kt players.. depa pon cari mkn mcm kita jugak… @neves7727 @wonei11 @indazain @zazams77 tolong pekemaih sat! #birukuning #singautara

@wonei11 kemaih sgt dato doremon kata berjuta masuk acc?? P mana? Perlih pon kena perbodo dgn org…juai abih tanah ka?

Pls do something @syedsaddiq @kbsmalaysia or FAM or whatever persatuan berkenaan…ada antara mereka ni pernah mengharumkan nama negara n negeri satu ketika….sekurang2nya hargai jasa mereka…berat mata memandang berat lg bahu yg memikul….jgn abis madu sepah di buang

Ini perkongsian Rita Rudaini:

View this post on Instagram

Apa lagi….mlm td tgk berita rasa malu sgt…mula2 gah canang sana sini…sisturr pon pernah di hubungi oleh pihak sana masa tu ..mintak manager sisturr aturkan pertemuan..katanya nk bincang pasal team bola..antara sisturr punya team n perlis punya..konon mcm nk jv ka apa tah…tp sisturr xpandang offer or wang ringgit…sisturr siasat background..sisturr byk kaki…(maklum lah kak long kawasan indera kayangan singa utara ?) ..dr mana,apa tujuan,apa ,apa motif,apa benefit n mcm2…n sisturr dpt jawapan…sisturr buat keputusan xnk meet up…bila sisturr dgr,bc berita,tgk berita…sisturr sbgai rakyat perlis sisturr rasa terhina n malu bila jd mcm ni…..bola sepak ni bukan utk seronok,bukan utk glamer,bukan hiburan,bukan nk feeling2 gila glam…..itu sebahagian dr pekerjaan n rezeki mereka…apa masalah President PFA? Or ada campor tgn pihak lain yg bg janji manis? Kemon PERLIS…walaupon negeri kita tercorot ke utara tp jgn la bg smua org kenal sbb benda2 busuk mcm ni….sisturr syg perlih…sisturr bangga jd anak perlih…tp APA DAH JADI NI?? mana President PFA n org persatuan? Jgn buat naya kt players..depa pon cari mkn mcm kita jugak… @neves7727 @wonei11 @indazain @zazams77 tolong pekemaih sat! #birukuning #singautara

A post shared by Rita Rudaini (@ritrud727) on

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here