Bukan Sebab Suami, Irma Hasmie Jelas Punca Sebenar

Pelakon Irma Hasmie kini jarang dilihat mewarnai dunia lakonan. Boleh dikatakan Irma Hasmie sudah hilang daripada radar dunia lakonan. Ramai tertanya-tanya kenapa dan kemana hilang pelakon ini?

Menjawab pertanyaan ini, Irma tampil memebri punca sebenar dirinya tidak berlakon lagi buat masa sekarang. Katanya perkara ini bukan disebabkan tidak mendapat keizinan daripada suami, Redza Syah tetapi kerana takut keluarga terabai.

Irma Hasmi yang merupakan ibu kepada dua cahaya mata ini, memberitahu suaminya, Redza sentiasa memberi sokongan sekiranya dia ingin kembali berlakon namun dirinya sendiri yang merasakan sekarang bukan masa sesuai untuk berbuat demikian.

Ini jelas Irma Hasmie:

“Sejak dari awal lagi suami tidak pernah halang pun malah dia sokong tetapi sejak berkahwin dan ada anak-anak tumpuan saya lebih kepada mereka. Tambahan pula waktu berada di lokasi adakalanya tidak menentu dan saya bimbang tak dapat berikan komitmen selain bimbang keluarga pula terabai. Insya-Allah suatu hari nanti jika tiba masanya saya pasti akan kembali berlakon”

Irma berkata, kali terakhir dia berlakon sekitar empat tahun lalu dan dia turut mengakui berasa rindu untuk kembali merasai keseronokan berada di set penggambaran. Irma turut akui dia masih menerima undangan berlakon namun terpaksa menolak dengan baik kerana ada di antaranya memerlukan dia berada di luar Kuala Lumpur.

“Baru-baru ini Abang Rashid Sibir ada telefon tawarkan saya satu watak drama arahannya… Memang teruja juga dengan peranan itu tetapi jadual yang padat dan fikir anak-anak saya terpaksa tolak. Sekarang pula saya tiada pembantu untuk tolong uruskan anak-anak dan buat semuanya sendiri dengan bantuan suami”

Namun begitu kata Irma Hasmie, dia masih lagi setia mengendalikan program bual bicara Assalamualaikum di TV Al Hijrah yang memasuki tahun kelapan.

“Alhamdulillah masih bersama Assalamualaikum… Macam tak percaya pula sudah lapan tahun saya kendalikan program itu. Jadual pun kebiasaannya akan keluar lebih awal jadi saya boleh rancang rutin harian dan tidak menggangu waktu bersama keluarga”

Sumber: mStar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here