Alamak! Hafizh Syahrin Pula Kena Claim Dari Indonesia.. Semuanya Gara-gara..

Perlumbaan MotoGP yang berlangsung di Litar Antarabangsa Sepang memberikan satu impak yang besar pada tahun ini apabila ada nya peserta dari Malaysia bersaing di perlumbaan berprestij ini.

Malah muncul nya berita gembira buat rakyat Malaysia khususnya buat peminat-peminat sukan lumba motor apabila wakil tunggal negara yang beraksi dalam kelas perdana siri MotoGP, Hafizh Syahrin berjaya menamatkan perlumbaan di tempat ke-10 walaupun memulakan perlumbaan daripada Petak ke-23.

Pencapaian luar biasa dan hebat Hafizh Syahrin membuatkan namanya terpahat sebagai satu-satunya rakyat Malaysia yang berjaya menduduki senarai 10 terbaik di sepanjang penganjuran perlumbaan MotoGP di Litar Antarabangsa Sepang.

Hafizh yang diberi jolokkan ‘El Pescao’ yang mewakili pasukan Monster Yamaha Tech 3 sebelum ini sudahpun mencatatkan rekod membanggakan apabila menjadi pelumba pertama Asia Tenggara yang berjaya membuktikan kemampuan diri untuk bersaing dalam kategori perdana MotoGP.

Namun, gara-gara nama Hafizh Syahrin menjadi sebutan ramai di serata dunia sebagai pelumba Asia Tenggara yang amat hebat, ada komen dari seorang pengguna laman media sosial yang menajdi tumpuan ramai.

Ini apabila ada individu mengatakan Hafizh Syahrin sebagai seorang yang berasal dari Indonesia, memang amat lucu juga komen ini.

Jom baca:

Sumber: FB / Youtube

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here