Header Ads

"Saya dah 27, nak kahwin, tapi tak jumpa jodoh lagi ni" Gadis jelita ini viral cari jodoh

 
Seorang gadis dari Sabah yang hanya dikenali sebagai Olen menjadi viral ekoran satu posting yang ditulisnya di laman media sosial.

Gadis cantik yang berumur 27 tahun ini, muatnaik kata-kata ingin mencari jodoh tatkala umurnya sudah mencecah 27 tahun.



Malah, Olen yang bekerja sebagai guru, akui sudah muat naik dan menggunakan pelbagai aplikasi cari jodoh namun ianya masih belum terhasil.

Kemudian, semalam, gadis ini meluahkan keinginnya untuk menamatkan zaman bujangnya di laman media sosial Twitter dan berharap bakal bertemu jodoh dengan bakal suami.

Ini kata-kata Olen yang menggunakan nama akaun Twitter @gulaaaaaaa:

"Hai. Umur saya dah 27. Saya nak kahwin, tapi saya tak jumpa jodoh lagi ni. Macam-macam apps dah install tapi tak jumpa juga. Harap-harap lepas ni jumpalah. Thanks" 




Tweet itu lantas menarik perhatian para netizen dan mendapat share serta retweet yang amat banyak, seklaigus membuatkan nya menjadi viral sekelip mata.

Malah Olen turut mengaku mahu merancangan kahwin pada tahun depan dan mengimpikan untuk mempunyai empat orang anak.

Apabila tweet itu menjadi viral, dilihat ramai lelaki mencuba nasib untuk mendekati gadis jelita berkenaan.



Ramai juga yang tampil memberi komen dan mendoakan agar olen dipertemukan jodoh.

Menjawab tuduhan bahawa dia hanya mahu publisiti, Olen memberitahu dia sebenarnya tiada niat langsung menjadi viral

"Saya tak berniat nak cari publisiti ke apa. Janganlah kata itu ini, dah stop retweet "



Ini beberapa keping foto Olen.








Semoga gadis ini bertemu jodoh yang dicari-cari.

Sumber: Twitter Olen

25 comments

Unknown said...

Mudo laie g Cari idop Dulu skang dah x macam dulu..

Unknown said...

Nasib baik aku dah kawin..

Hazrul Boss said...

admin..adakah cerita ini betul atau hanya rekaan admin, sbb sy cukup kenal gadis ini dan dari mna admin ambil semua gambar itu,sy x teragak utk buat laporan polis dan skm utk block page penmerahpress..mohon admin beri penjelasan dan delete cerita ini.

Unknown said...

Pelik

Hafiz Radzi said...

Wowwww

syed benyahya said...

Ada chance ni 😉

Rambo Spray said...

Nasib baik.. :-)

Rambo Spray said...

Apakah????

Rambo Spray said...

Usha elok2

Unknown said...

Jika kasi nombor fon kan bagus..ramai yg berebut ning..

Maza Amaza said...

Olen olen. Cari d bigo jak la. Hah

I'm HJ said...

Tepukkk

Rol Rol said...

Lepas tu,aku yang tadak kaitan ni nak kena buat apa..?? Nak kena menggelabah jugak ka macam mana...??

hinata 98 said...

ada cuma ndak cukup hensem bagi dia jak haha mustahil la tiada orang mau sama dia. dia memilih ni 😂

Mohd Affif said...

Subhanallah cantik sungguh cipta allah swt..semoga bertemu jodoh nya salam kenal dari sy...(apis budak KL)

Unknown said...

Eleh...mcmni skejap sj dpt lelaki tu.krnapa buat diri mcm desperate ...jgn sibuk nk kejar lelaki sb ingat skt zmn skrg lelaki x byk yg baik..kang drsperate sgt dpt laki pemanas,pemabukka..kaki skandal prmpuanka..yg x tahu cri smber pndptn support dirika..naya..jgn dsperate sgtla..zmn skrg prmpuan umur 30 anka 40 an ka x kisah x kahwin pun.kerja ada family ada apa nk risau.kejar khwin pun if lepas tu laki jd lain atau sndiri berskndlka masalh nak handle ekonomika apaka.byk lg wanita lagi cntik lagi bekerjaya but x perlulah tjuk desperate..dunia skrg ingat x boleh percaya..ha.dah viral.mcmni ambiklah berjuta lelaki nk jd suami...ambillah 5 suami sekaligus..lebih cukup kuota.pleasela..kena ingat lelaki dunia skrg mcmna.yg baik x byk tgallla.so kena hati hati cik

Mohammad Firdaus Rosdi said...

agok bole dop? huhu mak suh cari menantu cikgu hahaha

Menuju senja said...

Ye betul tu brother zmn sekrg byk syaitan menjelma jdi Lelaki seolah2 warak kot.

Faizal Salleh said...

Say say awk kawen ape :)
Awek lah,dh kawin2 okay okay depa bru cikgu olen dri pinda sabah,Abang awek kawin ape?...Hmmm ins ya allah okay la.

Unknown said...

Sy pun guru jugak leh kenal x awrk ni..hehe

Unknown said...

Memilih ni.

Affendy Md Som said...

Boleh lg la

Megat Radzi said...

Terbaik

Abi said...

Biaq pi kat dia. Bukan salah pon. Doa yg terbaek

sunny said...

Tk kn la bloger ni tipu nmpak tk screenshoot dari twitter . mmg tuan badan sendiri yg post mcm tu saya ada twitter pun saya baca tk kn la hacker kot. dia sendiri yg ckp dia nk cari jodoh. klau kenal tnya la tuan badan sendiri.

Powered by Blogger.