Header Ads

Ini Respon PANAS Chef Wan Tentang Isu Pemakaian Neelofa Di Kuala Lumpur Fashion Week



Beberapa hari yang lalu, Neelofa telah memperagakan fashion baju di atas pentas, siap catwalk lagi.

Neelofa tampil sempena pertunjukkan fashion, Kuala Lumpur Fashion Week (KLFW) 2018.

Video Neelofa berjalan cat walk di atas pentas peragaan itu menjadi viral sekelip mata ekoran komen panas dari para netizen yang mengkritiknya.

Memang teruk cara pemakaian Neelofa dihentam. Ramai yang tak setuju dengan cara Neelofa yang dikatakan terlalu terdedah.



Hal ini turut mendapat reaksi rakan artis yang lain. Chef Selebriti, Datuk Chef Wan tampil memberi pandangan peribadinya.

Chef Wan meluahkan rasa kesal dan simpati terhadap Neelofa, katanya semuanya  serba tak kena.

Bagi Chef Wan perkarakecam mengecam Neelofa ini tak sepatutnya berlaku dan orang ramai harus berhenti hina orang lain seperti ini.

Jom baca komen Chef Wan:



SEGALA TAK KENA

"Kasihan pula saya membaca mcm2 kutukan Nitizen about Neelofa ini. Susah, segalanya tak kena.

"Dari gaya fashion kita sampai la bentuk badan kita di hina dan di caci. Terasa sangat malu yg buat perangai membawang ini pulak rata2 anak2 muda Melayu. All they do is bashing her up like no body business.

"Berbakul pahala u Neelofa dan dosa menghina tu pulak berbalik kepada mereka! We might not all agreed with what she is wearing but its all about their sense of fashion apa tah lagi its fashion week!



SEDIH TENGOK MELAYU

"Sedeh tengok Melayu2 yg "haprak" ni yg tak ada kerja lain untuk menjatuh kan org lain and totally no excuse of doing that lah.

"Have they ever thought that its all style by the Millienium group and they dont expect a 6 foot run way model to model for them except all their friends and clientel of the group?
So what she does not have a perfect body or can walk like a super model?

"Its not her career pun punya la bodoh comment nitizen ni semua yg cetek akal fikiran mereka ini!

"Grow up for god sake jangan Malu kan orang Melayu sedang kan sakai dan Jakun dlm hutan itu pun saya rasa can still appreciate abit of beauty and creativity once a while.


BIADAP, SHAME ON THIS PEOPLE
 
"U really can learned alot from a type of person all this btchy human beings with their nasty comments.

"They should pi suluh muka mereka dan badan masing2 jika cantik sangat nak menghina org lain seperti gitu.

"Shame on this disgusting people to be so prejudise and insulting against others just because they just want to be themselves.

"Yg muda biadap satu hal tetapi jika dah tua nak mampus pun terlibat mengutuk sama patut lah masyarakat these days bukan menjadi jadi lagi.

"Nak expect her to be so perfect pi suluh muka kau org tu dahulu lah if u have what it take to be a successful business women?


KURANG DIRI SENDIRI TAK NAMPAK

"Kita yg keep insulting her ni ada yg kais pagi makan pagi kais petang makan petang pun ramai out there sebab terlalu sibuk membawang di social media menjaga tepi kain orang sampai kekurangan ada pada diri sendiri kita tak akan nampak!

"Agaknya yg menghina itu semua naik pentas runway tu roboh pun belum tentu lagi!
Winter clothing are always fitting to the skin mcm tu pun as to keep the skin warm against all those woolies.

"Yg telor goreng senyap la!

Sumber: IG Chef Wan

Walaupun Neelofa dikritik hebat tetapi bagi Chef tindakan menghentam Neelofa adalah tidak baik. Itulah pandangan dari Chef Wan tentang hal ini. -PENMERAH


No comments

Powered by Blogger.