Header Ads

“20 Ekor Ikan Dalam Kolam Semua Terapung Mati.” Tuan Rumah Luah Sedih, Anak Tetamu Tabur Sebalang Makanan Ikan Dalam Kolam, Tapi Ibu Bapa Tidak Ambil Kisah..




Before this heboh pasal anak kucing mati kena rendam dlm air & tv plasma tuan ruman jatuh dan pecah..Dua2 pasal kes dtng beraya bawa anak2 yg hyperactive tp tak pantau. And now 1 of my friend on IG ikan2 dlm kolam dia banyak mati sbb kes yg sama.


Bawa anak datang beraya tak pantau jaga. Ini kes tabur sebalang makan kat ikan mcm tu je pastu ikan tak makan n effect kat air kolam. Esok nya 20 ekor semua terapung mati. Please lah ya yg ada anak2 kecik tu terutamanya, jaga elok elok and pantau seketat yg mungkin…kalau boleh ikat tangan anak tu ngan tangan sndri.


Nak bawa anak2 kecik boleh tapi jangan sedap nak penuhkan perut sendiri je pastu membawang rancak smpai anak sendiri tak terpandang perangai kt tempat orang.

Image may contain: 1 person, outdoor and water

Image may contain: 1 person

Image may contain: 1 person, food

Ikan ikan kolam ni bukan murah nk beli. Last gambar tu ikan tu dh ready nk bertelur tapi dah sampai ajal…kesian tuan rumah.


Lain kali kalau tau anak tu dh perangai buas sngt n sendiri tak reti nak control, better tinggal jelah anak kt rumah. jgn nnti menyusahkn orng lain. Ni datang beraya rumah orang tau…ada adab mengunjung, bukan kat padang bola boleh terkinja-kinja. 

“Rumah orang bukan PLAYZONE”!!!

Sumber : Aman Mokhtar

No comments

Powered by Blogger.