Header Ads

(VIDEO) Penjaga Gol Pura-Pura Cedera Ketika Perlawanan Untuk Beri Peluang Pasukannya Berbuka Puasa..


Tular gambar Mouez Hassen, penjaga gol Tunisia baru-baru ini apabila dia 'cedera' hanya kerana mahu memberi masa untuk rakan-rakannya yang lain berbuka puasa.
Kejadian itu berlaku ketika perlawanan persahabatan iaitu menentang Portugal dan juga perlawan menentang Turki yang berlangsung di Rusia.  Mouez tiba-tiba merebahkan badannya diawal separuh masa kedua untuk menarik perhatian pengadil sementara pegawai perubatan datang untuk memberikan 'bantuan' kepadanya. Dalam kejadian yang berlaku pada minit ke-58 dengan masa beberapa minit ditangguhkan, pemain-pemain lain berjaya 'mencuri' masa tersebut untuk lari ke tepi padang dan berbuka puasa dengan kurma dan air.


View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Fun fact:

Tunisian National team has played the last two friendlies while fasting. So, whenever the time comes to break Fast. The players have an agreement that the GK would go down so they can get a moment to drink some water and get something to eat 😂😂Selepas 6 minit berbuka puasa, Tunisia berjaya menyamakan kedudukan jaringan 2-2 sehingga perlawanan tamat.
Tambah menarik, apabila Mouez sekali lagi melakukan perkara yang sama 4 hari kemudian ketika menentang Afrika Utara.  


Kejadian berlaku pada minit ke 49 dan perlawanan turut seri dengan 2-2 jaringan.
Perlawanan yang jatuh pada bulan Ramadhan itu akhirnya membawa tuah kepada pasukan Tunisia setelah layak ke kejohonan Piala Dunia 2018 selepas menjuarai kumpulan A kelayakan zon Afrika.  Mereka bakal beraksi di kumpulan G bersama Belgium, England dan Panama bermula 18 Jun 2018 nanti.

VIDEO:

Sumber: Souhail Khmira

No comments

Powered by Blogger.