Header Ads

TERKINI! TV3 Dan RTM Telah Digubal Serta-Merta..



Bilik Berita TV3 dan RTM telah digubal serta-merta atas arahan Tun Dr Mahathir Mohammad. Penggubalan diambilkira kerana banyaknya tohmahan dan berita-berita palsu terhadap Tun Dr. Mahathir Mohammad. 

Image result for Dato' Rahman Dahlan
Dato' Rahman Dahlan

Setiap arahan Dato' Rahman Dahlan dan Dato' Seri Salleh Said Keruak telah ditarik balik berkuat-kuasa serta-merta. Pengerusi, CEO TV3 dan Pengarah Penyiaran RTM ditamatkan perkhidmatannya berkuatkuasa semalam. 

Image result for Datuk' Seri Salleh Said Keruak
Dato' Seri Salleh Said Keruak

Orang pertama yang dapat surat tunjuk sebab ialah Tan Sri Ismee Bin Ismail, Pengarah dilantik Media Prima dan Pengarah Kanan Tabung Haji.

Berita ini juga telah menjadi tular di media sosial dan menjadi bualan netizen, ramai yang menyokong tindakan ini. 


Staff Bilik Berita TV3 & RTM telah di gubal / Shuffle secara besar besar besaran setelah Najib tidak lagi berkuasa..

Ramai yg di tukarkan terutama Manager level ke Department lain dan di berhentikan ..
Selama ini mereka bersekongkol dgn Najib menghina Dr Mahadhir tanpa belas kasihan..

Mereka juga butar belitkan story Skandal 1MDB & 2.6 Billion atas arahann Rahman Dahlan & Saleh Said Keruak ..

Mulai hari Isnin Berita TV3 & RTM & ASTRO Awani akan berubah wajah ..
Chairman & CEO TV3 akan di ganti dgn yang baru

Credit : 
Safinar Khalid

27 comments

Syazlina Samsudin said...

bkn pasal hINA TUN SAHAJA..tapi mmg brita ntahapapa..rncgn tv x bermutu

Abe Kar said...

Sokong sangat

hathi lechumy said...

great..next time they will scared doing mistake

Cik Jah said...

Byk keje kosong start isnin

Wan Shamsudin said...

Alhamdulillah.. These People deserve to be terminated.They are truly useless! Despicable!

sgt'SS said...

Shabbbaasshhh!!

puteh zainol said...

Yes, despicable!!!

puteh zainol said...

Said keruak should face treason charges. we want to see how smart he is. Please charge him!!!

puteh zainol said...

Rahman dahlan too should be brought to court for failing in his strategy to deliver results for umno. Let's see how he argues his case!

Unknown said...

How can I put my name in the hat since I am also unemployed..

Adi Azman said...

harap2 time maghrib xde lagi drama.. elok zikir2..

tokjan said...

Rasakannnnnnnn

fahshah khan said...

Terbaik... itu yang aku paling sokong. Kesian orang-orang tuan asyik kena tipu dengan dema je

fahshah khan said...

#orang-oramg tua

lifeaisamirage said...

Is this for real? I can't find it elsewhere.

Faizal Adam said...

Elok la tu ubah sikit...byk sangat berita yg dah lapuk dibaca semula kononnya utk menarik perhatian ramai...ubahlah,kerajaan pun dah berubah...walau apa pun mereka (media) telah buat yg terbaekk... thanks

Unknown said...

amik kau jajan

Mayzatul Amalina said...

terbaik.moga tiada lagi pilih kasih..

Grace said...

Yes i too would like to know if this is not fake news.

Rahaz Abdullah said...

Alhamdulilah..

Unknown said...

Padan muka.jadi barua tak bertempat kenang sikit orang punya jasa serta jaga maruah .ni kan dah kena balasan belum lagimati atasdunia tuhan dah tunjuk.bawa2lah bertaubat.

Aisyah Syaqira said...

Alhamdulillah lps pru ni bru selera nk tgok berita tv3 klu x mmg tertutup jelah tv tu start pkol 8.

sfiajned said...

Betul tu..rancangan yg melalaikan..waktu maghrib..melambat2kn solat &;kdgkala x solat langsung..!

ganny roy said...

Yes... sbgai kerajaan baru yg ingin buat perubahan harus control
1) mass media - tv.. akbar.. radio...
2) peguam negara
3) gabenor bank negara
4) ketua polis negara

yus nieda said...

Harap2 perbnyakkan forum2 agama,supaya masyarakat terdidik dgn ilmu yg berguna,bkan dgn konsert2 mentor2 yg membawa remaja ke arah kelalaian.

zal said...

Yg buat fitnah kat Tun M tu saman je ....

Na FMY said...

Bagus, klau boleh pukul 7-8 adakan rancangan mengaji.. Ini x abis2 drama, buat org leka je x mandi..dh azan pun masih tgk drama..

Powered by Blogger.