Header Ads

‘Sumbat Enam Telefon Dalam Dubur’. Lelaki Ditahan Polis Cuba Seludup Masuk Telefon Untuk Kegunaan Banduan Penjara..Baitulmaqdis: Seorang lelaki sengaja menyebabkan dirinya ditahan bagi membolehkannya menyeludup ke dalam penjara enam telefon bimbit yang disorokkan di dalam duburnya.

Lelaki berketurunan Arab itu ditahan polis sempadan Israel apabila dikesan cuba memanjat pagar keselamatan berhampiran al-Ram, petang Selasa lalu.


Bagaimanapun, mereka sempat mengesan taktik lelaki terbabit yang sebenarnya menyimpan enam telefon bimbit di dalam badannya beberapa minit sebelum dia dihantar ke penjara keselamatan Ofer, lapor Jewish Press.


Polis turut mengesan lelaki terbabit cuba melakukan kegiatan sama sehari sebelum itu, namun disoal siasat dan dihantar pulang.


Memandangkan ia kesalahan berulang, suspek disoal siasat sekali lagi dan dibawa ke penjara sebelum semua telefon bimbit berkenaan dikeluarkan dari ususnya.

Related image

Related image

Telefon bimbit itu cuba diseludup masuk untuk digunakan enam banduan bagi memudahkan mereka berkomunikasi.

Kejadian itu berlaku sehari selepas menteri luar Palestin menggesa Mahkamah Jenayah Antarabangsa (ICC) membuka siasatan segera terhadap dakwaan jenayah perang dan aparteid terhadap orang Palestin.


Di sebalik ketegangan yang berlaku dengan Israel, menteri terbabit, Riyad al-Maliki mengadakan pertemuan sejam dengan ketua pendakwa raya ICC, Fatou Bensouda di tribunal The Hague berhubung situasi di Palestin.

Sumber: Harian Metro

No comments

Powered by Blogger.