Header Ads

(Foto) “Kalau Lauk Tak Cukup, Abang Mat Minta Maaf.” – YB Mat Sabu Tak Sangka Ramai Hadir Jamuan Buka Puasa Di Rumahnya..TASEK GELUGOR: Lebih 1,000 penduduk kampung hadir memeriahkan jamuan berbuka puasa bersama Presiden Parti Amanah Negara (Amanah) Mohamad Sabu di Kampung Guar Petai di sini pada Ahad.


Mohamad yang lebih mesra disapa Mat Sabu berkata, beliau amat terharu dan tidak menyangka jamuan berbuka puasa kali ini cukup meriah berbanding sebelum ini.


Menteri Pertahanan itu juga memaklumkan, jamuan itu bukan merupakan anjuran kementerian, sebaliknya dianjurkan beliau sendiri bagi meraikan saudara mara dan penduduk kampung sempena Ramadan ini.

Image may contain: 1 person, outdoor

Image may contain: 1 person, outdoor

Image may contain: 2 people, people eating, child, table, food and outdoor

Image may contain: 4 people, outdoor

"Saya tak menyangka. Saya hanya nak buat kenduri kecil untuk rakan dan kawan. Kawan-kawan letak di Facebook (pengumuman), maka kena buat 'contingency', menambah lauk.


"Kalau tak cukup, saya mohon maaf. Tiap-tiap tahun saya buat (jamuan) kecil. Jamuan hari ini bukan anjuran kementerian, tetapi jamuan Abang Mat sebagai orang kampung ini," katanya.

Beliau turut melahirkan rasa terima kasih dan terharu dengan kehadiran rakyat yang tidak putus-putus menyampaikan ucapan tahniah atas pelantikannya sebagai Menteri Pertahanan.


Mat Sabu berkata demikian kepada media pada majlis berbuka puasa di kediamannya di Kampung Guar Petai, Tasek Gelugor, pada Ahad.

1 comment

Guataulula Lutauguala said...

Aiiii....dah jadi Menteri Pertahanan kena banyak buat buat strategi pertahanan. Buat kenduri kecil satu Malaysia penyokong dok datang laaa.

Powered by Blogger.