Header Ads

(10 Gambar) Warga Singapura Terkejut 'Kim Jong Un' Muncul Bersiar-Siar Bawa Durian Dan Nasi Ayam..SINGAPURA: Kehangatan sidang kemuncak yang bakal berlangsung antara Presiden Amerika Syarikat Donald Trump dengan pemimpin Korea Utara Kim Jong Un semakin dirasai oleh masyarakat di negara tuan rumah, Singapura.


Walaupun status sidang kemuncak itu masih lagi dalam perbincangan akibat tindakan Trump yang mahu membatalkan perjanjian bersama Korea Utara, seorang pelawak telah menyamar sebagai Kim Jong Un dan berlegar-legar di lokasi sidang puncak tersebut pada Ahad.

Image result for kim jong un in singapore

Image result for kim jong un in singapore

Image result for kim jong un in singapore

Image result for kim jong un in singapore

Tindakan penyamar itu menyebabkan ramai penduduk Singapura geli hati dan mengambil gambar bersamanya sambil berjabat tangan.

Orang ramai 'terkejut' dan terpesona dengan kemunculan pemimpin tertinggi Korea Utara di tempat awam. - Reuters

Lelaki tersebut yang dikenali sebagai Howard X telah berjalan-jalan di pusat bandar Singapura. Jelasnya, beliau membuat tindakan berkenaan kerana mahu sidang kemuncak antara dua pemimpin dunia itu berlangsung seperti yang dirancangkan.

Related image

Image result for kim jong un in singapore

Pertemuan bersejarah tersebut dijadualkan pada 12 Jun di pulau republik itu.


Minggu lalu, Trump mengumumkan keputusan beliau untuk menarik diri dari menghadiri sidang tersebut sambil menuduh Korea Utara bertanggungjawab menunjukkan kemarahan melampau dan permusuhan.

Related image

Sehari kemudian, Presiden AS itu memberi bayangan bahawa sidang tersebut masih akan diteruskan. Manakala pada Ahad, Trump berkata wakil AS sudah bertemu dengan pegawai Korea Utara untuk menjalankan gerak kerja persiapan sidang tersebut.

Howard sangat teruja dan berharap pertemuan bersejarah Kim Jong Un dengan Donald Trump menjadi nyata. - Reuters


VIDEO:

No comments

Powered by Blogger.