Header Ads

“Songsang Dan Tali Pusat Atas Leher, Nervous Sampai Sesak Nafas”- Leez Rosli Imbas Saat Bersalin..


Pelakon Leez Rosli akui sukar untuk mempercayai dia berjaya mengharungi ‘detik cemas’ ketika melahirkan cahaya mata pertamanya.

Leez menerusi kemaskini terbaru di Instagram (IG) menceritakan pengalaman berharga ketika melahirkan Nur Safiyya Alisha.

Leez berkongsi momen indah itu bersempena tarikh kelahiran Safiyya yang jatuh pada 4 April.


“04/04/2016 tarikh keramat dalam hidup Umi. Umi tak dapat rasa sakit contraction, sebabnya kamu duduk songsang dalam perut umi tak nak pusing-pusing, tambah pulak tali pusat atas leher.

“Jadi daddy yang decide (operate seyja) punya dia sayang anak dia yang sorang ni. Yang umi pulak dok fikir, aduuuu operate ni comfirm badan susah nak turun. Macam mana ni? Merata google pasal czer apa semua.

“Tapi Alhamdulillah, semuanya dipermudahkan untuk umi. Walaupun masa nak czer tu, neves ya rabbi sampai sesak-sesak nafas masa baring (perut tgh di lapah masa tu) di temani daddy kat sebelah.


“Kemain kuat umi cengkam tangan daddy. Keluar-keluar je semua staff nurse n doktor jerit “besar nya baby!! Bulat nya baby!!” Yaaa,tgk la gambor tu pipi mcm simpan bola pingpong.

“Ini 1st time umi dapat dakap itu pun hampir setengah hari lepas czer baru dpt jumpa.. Ya Allah, takt ahu nak gambarkan macam mana perasaan masa ni.

“Syukur Ya Allah bagi nikmat rezeki ini. Semoga Nur Safiyya Alisha Binti Noorsyaiful ini menjadi anak yang solehah.


“Berjaya di dunia serta akhirat. Tak lupa hakak jaga mendoakan semoga para suami isteri yang masih menunggu, semoga Allah kurniakan anak-anak syurga pada kalian.

“Sesungguhnya Allah itu sebaik-baik perancang! Happy Birthday anak umi!! #alishaturns2,” coretnya.
 Foto: Instagram @leezrosli_officialmy
 Kredit: Mya Amri

No comments

Powered by Blogger.