Header Ads

‘Scene’ Jilat Dinding: “Tempat Lain Yang Dialas...Tempat Lain Yang Dijilat!”- Bila Umie Aida Dirasuk..Teraju utama filem Dukun, Datin Seri Umie Aida mengakui tidak sedar dia menjilat dinding Penjara Pudu yang tidak dialas, ketika melakonkan babak tersebut.

Umie ketika ditemui Astro Gempak berkata, sebelum babak tersebut bermula, pengarah Dain Said sudah memaklumkan supaya dia menjilat dinding yang dialas kertas minyak.


“Tapi, bila pengarah jerit “action” saya terus lupa diri! Lain tempat dialas, lain tempat yang dijilat!

“Jangan tanya macammana rasa dinding Penjara Pudu sebab bila saya dirasuk dan roh lakonan dah masuk dalam badan, semua saya langgar!”, katanya ketawa.

Ketika ditanya babak mana yang paling mencabar, Umie memberitahu, di dalam sel adalah yang paling menguji dirinya.


“Bayangkan, ketika ‘menurun’ dalam penjara saya terpaksa duduk di atas adik saya Betty kerana babak tersebut saya ‘pinjam’ kaki Betty!

“Sakit pinggang tau, kerana bukan mudah untuk menjayakannya. Betty juga belerja keras kerana terpaksa bergerak dalam keadaan baring sedang saya berada di atas badan dia.


“Sudahlah begitu, saya terpaksa lawan fobia terhadap ular demi menjayakan watak Dahlia Dahlan, seorang wanita yang mengamalkan ilmu hitam.


“Satu pengalaman baru buat saya kerana seawal jam pagi kami sudah memulakan penggambaran di Penjara Pudu,” katanya.

VIDEO:


No comments

Powered by Blogger.