Header Ads

"Macam Mana Baik Pun Suami Kita, Isteri Kena Ada Income Sendiri!'



Ini betul… baik macam mana pun suami kita, tolonglah jangan malas jaga penampilan diri dan tak ragu-ragu nak cari income sendiri. Bukan nak menghasut benda tak elok tetapi ujian kahwin di depan sana macam-macam!

Kalau pun suami kita baik, ada juga jenis perempuan yang suka ambil peluang. Tanpa dijangka kita dapat madu. Eh eh dapat yang jenis baik hati, Alhamdulillah… tetapi kalau dapat yang pelik-pelik perangainya. Allah, kita yang merana!


Jadi nak ingatkan kaum perempuan yang sudah jadi isteri orang, renungkan perkongsian Puan Anieyz Razami ini…

Kalau Tak Kerja…

Masa tengok video org interview intan, 1st thing dalam kepala masa intan cakap “saya redha, sebab saya sayangkan dia”

1st thing yang mummy fikir kenapa nak depends 100% kat lelaki… rupanya Intan ni tak keje, fully houswife. So memang dah tak boleh buat apa selain redha, dan terima walaupun hati sakit. Tapi ye lah, berkat sabar dia memang besar ganjaran pahala.

Related image

Mummy sendiri tak sebaik Intan. InsyaAllah kalau Ude betol macam yang intan cakapkan, bertanggungjawab dan mampu berlaku adil, Alhamdulillah la..

Tapi kat sini mummy nak pesan jika berlaku sebaliknya. Bukan kat Intan, kes dia dah tutup cerita sebab dia dah mention suami dia boleh berlaku adil. Ni untuk kami-kami. Isteri-isteri.

Ladies… meh mummy nak pesan.. walaupun baik, caring, BERTANGGUNGJAWAB macam mana pun suami kita, kita kena ada income sendiri!


JANGAN TUNJUK YANG KITA TAK BOLEH HIDUP TANPA DIA!

No! Tunjuk yang awk tak kisah pun kalau dia tak dok! Serious! Tak salah pun jadi suri rumah, mummy pun suri rumah sambil jaga anak 2 orang.

Mengikut pengalaman Mummy sendiri. Dulu Mummy jenis selamba pakai slipper jepun. Sebab fikir nak melawa kat siapa, suami dah ada. Tapi sayang-sayang… orang laki ni walau dia kata “Tak yah bergaya laaa isteri abang dah cantik” JANGAN PERCAYA! Mummy transform sejak situ jadi nak bergaya, jangan henti melawa untuk suami!

Sebab hakikatnya lelaki ni suka tengok yang cantik-cantik. Bila isteri cari duit sendiri, bila kita ada income, orang laki ni sayang nak lepas kita. Lagi-lagi kalau kita pandai jaga penampilan, pandai jaga luar dan dalam ! Diorg tak boleh lepas weiii…


Jangan depends 100% kepada lelaki. Buat la keje keci-kecil online ke, meh jadi dropship REBORN serum, agent ke, duit dapat, reward pun dapat! Tak payah tunggu suami bagi dah awak tunjuk kat depa dulu! Lama-lama awak dah ada income 4,5 angka dia tak jadi nk kahwin lain wei. Kalau dia nak kawen juga hang cakap boleh hidup sndiri.

Mummy selalu pesan kat daddy, kalau dia nk kahwin lain, lepas Mummy. Sebab Mummy pun gian nak kawen baru juga!

Sejak mummy kabo gini la dia tak boleh kalau pergi mana tak beritahu dia. Bimbang!

Apa-apa pun usaha kita jangan lupa doa kat Allah supaya rumah tangga kita terjaga.


No comments

Powered by Blogger.