Header Ads

Hati Superhero 'The Flash' Ditawan Gadis Dari Sabah, Datang Ke Malaysia Untuk Majlis Perkahwinan Mereka.Aktor Amerika Syarikat (AS) yang memegang watak utama superhero The Flash a.k.a Barry Allen, Thomas Grant Gustin, 27, dilaporkan berada di Sabah sejak 17 Disember lalu bersama tunangnya, Andrea Thoma, 29, yang berketurunan Kadazan sebelum berangkat pulang ke AS semalam.

Keberadaan pelakon popular tersebut di tanah air disedari oleh netizen selepas Gustin telah berkongsi sekeping gambar di akaun Instagram bersama Thoma dengan berlatar belakangkan hari cerah di negeri di bawah bayu tersebut.


Pasangan tersebut bagaimanapun tidak mendedahkan lokasi dimana mereka tinggal kerana inginkan ruang peribadi yang kemudian disambut baik oleh netizen yang tidak mendedahkan lokasi pasangan itu walaupun mengetahuinya.

''Mereka sangat menghormati kami. Mereka meminta terlebih dahulu untuk bergambar dengan kami, tiada yang curi-curi ambil gambar,'' kata Gustin.

Melalui perkongsian gambar tersebut juga Gustin telah meletakkan satu caption yang bermaksud ''Kami berjaya melakukannya'' yang disambut dengan ucapan tahniah oleh netizen.

Gustin dan Thoma pulang ke negeri asal ibunya bagi menyertai upacara perkahwinan tradisional masyarakat Kadazan di Kampung Kolopis Penampang yang dihadiri oleh keluarga dan kenalan rapat kedua-dua pasangan tersebut.


Ujar Gustin lagi, dia merasa sangat teruja untuk belajar banyak benda baru termasuklah budaya dan adat resam Kadazan memandangkan ini adalah kali pertama dia menjejakkan kaki di Sabah.

Malah dia turut berkongsi bahawa sudahpun boleh menyebut beberapa perkataan di dalam bahasa Kadazan seperti Kotohuadan ( terima kasih ) dan Aramaitii! ( selamat!).

''Saya juga mendapat tahu bahawa mereka (orang Kadazan) boleh menggulung lidah dan mampu menyembut rrrr dengan baik,'' kongsinya lagi sambil menunjukkan kebolehannya menggulung lidah.

Happy Holidays from Malaysia! I’ve been mostly off social media because the Majalap family is non-stop and we’ve been running around and partying and eating and drinking since we got here. I did want to clear something up before the internet ran with it. It was incorrectly reported, without our permission that LA and I had a private wedding while we were here, but that’s not quite the truth. While we did have a beautiful, symbolic Kadazan ceremony to honor LA’s ancestors, we still won’t tie the knot until next year. (Also I’m still 27 for another few weeks.. the article got a couple things wrong) We’ve had a great time while we were in Sabah. LA’s GIGANTIC family is awesome. We got to hang out with Masidi Manjun, the Minister of Tourism, and had an incredible stay at Gaya Island Resort our first few days. Many pictures to come once we’re back in North America.
A post shared by Grant Gustin (@grantgust) on

Bagi Thoma pula, walaupun lahir dan dibesarkan di Ohio, AS, dia tahu serba sedikit mengenai budaya dan adat resam orang Kadazan malah boleh berbahasa Melayu dan Kadazan walaupun tidak fasih.

''Ibu saya kadang-kala akan bertutur dalam bahasa Kadazan dengan kami supaya kami tidak melupakan asal usul keluarga walaupun menjadi sebahagian daripada warga Amerika,'' kongsinya.


Malah, mereka juga seringkali berkunjung ke Sabah bagi memastikan mereka tidak terputus ikatan dengan warisan Borneo.

Gustin juga memberi tahu bahawa mereka akan datang kembali Malaysia di masa akan datang selain merancang untuk membeli tanah di sini.

Kedua-dua pasangan tersebut merancang untuk mendaftarkan perkahwinan mereka secara rasmi di AS pada tahun depan.


Sumber : The Star Online

No comments

Powered by Blogger.