Header Ads

Gambar Burung Belatuk Terbang Bersama Cerpelai Di Belakangnya Jadi Viral Di Media Sosial..Gambar seekor burung belatuk terbang dengan seekor cerpelai di belakangnya mencuri perhatian semua sehingga jadi viral di media sosial.

Martin Le-May, seorang jurugambar sambilan yang menetap di London Timur secara spontan merakamkan gambar menakjubkan itu pada Isnin.


Le-May sedang bersiar-siar bersama isterinya di Hornchurch Country Park untuk melihat burung belatuk hijau buat kali pertama dan tidak menyangka akan terserempak dengan situasi yang mengagumkan itu.


Foto itu pertama kali dimuatnaik di Twitter oleh @jayward7 atau Jason Ward, seorang peminat spesis burung dan merupakan jurugambar untuk Wildlife serta konsultan arborikultur (pengurusan penjagaan pokok).

ABSOLUTLEY INCREDIBLE photo by Martin Le-May. Green Woodpecker and Weasel. Apparently the Woodpecker escaped.

Beberapa wartawan juga dilihat cuba menghubungi Le-May menerusi akaun @jayward7.

@Jayward7 Hi Jason - Looking to speak to Martin Le-May on BBC Radio 5live - do you have a contact with him? Thanks


@Jayward7 Hi Jason, I am a journalist for an national news agency. I am interested in Martin Le-May's photo, do you have a direct email add?

Seperti dilihat di dalam foto, walaupun ia nampak manis seperti dua haiwan ini berkawan dan terbang bersama, namun hakikatnya cerpelai itu mensasarkan burung tersebut sebagai mangsanya.


Belatuk itu berjaya melepaskan diri daripada cerpelai tersebut apabila jatuh tidak jauh daripada pasangan berkenaan.

Kehadiran Le-May dan isterinya telah menakutkan cerpelai tersebut dan burung itu menggunakan kesempatan itu untuk melepaskan diri dan terbang kembali.

No comments

Powered by Blogger.