Header Ads

"Bapak Seram Siakk! Aku Syak Memang Dia Nak 'Menumpang' Ni.” Terkejut Apabila Melihat Gambar Yang Diambil Berlaku‘Penampakan’ Yang Tidak Sepatutnya..


"Bapak seram siakk!" demikian kata Tasha Rahman yang memuat naik group photo yang mendakwa berlaku penampakan yang tidak sepatutnya. 

"Mula-mula diorang send kat WhatsApp, aku pun tak perasan muka kak datin tu berubah wajah. Bapak seram siakk. Akak datin pun terkejut tengok muka dia jadi hitam macam tu," katanya.


Gambar yang dimuat naik oleh Tasha itu viral di media sosial, mencetuskan persoalan apa sebenarnya yang berlaku. Benarkah ada penampakan atau apa yang berlaku hanya disebabkan faktor pencahayaan di premis tersebut? 







"Ini flash, tengok mostly red eye semua sampai akak datin tu maybe sebab angle." - Maskbiru

"Aku syak memang dia nak 'menumpang' ni. Dia memang wujud afterall. Masalahnya tak nampak ke, tapi bila dah nampak tu.. sekian terima kasih." - Painarena


"Tapi kenapa muka saja hitam? Tangan masih warna kulit normal?" - Lady Dyot

"Em sama ada dia pakai atau ada yang tumpang. Kalau lighting memang tak logik rasanya." - Aiman


"Baca reply semua cam "lighting kot'. Tak pernah lagi tengok gambar yang sampai gelap muka orang camtu. Tangan dia dengan muka lain gelap dia. Orang sebelah pun sama gak bad light tapi takdelah camtu." - Yiyieeen

Bagaimanapun tweet berkenaan telah dipadamkan. 

No comments

Powered by Blogger.