Header Ads

“Aku Tak Pernah Makan Produk Ni.” Amy Search Dedah Produk Cuba Tipu Pengguna Dengan Menggunakan Gambarnya Untuk ‘Free Marketing’ Peniaga Tersebut..



Lagenda Rock, Amy Search menyeru agar pengguna tidak tertipu dengan produk yang telah menggunakan gambarnya untuk mempromosikan barangan mereka.

Menerusi akaun Instagram (IG)nya, Amy Search menegaskan dia bukan duta kepada produk tersebut, malah tidak pernah sekali pun menggunakannya.

Foto yang dimuat naik itu menunjukkan dia sedang memegang produk tersebut.



Amy bimbang jika produk itu memudaratkan pengguna dan namanya bakal tercemar.

Penyanyi itu kecewa kerana dia dipergunakan oleh peniaga produk tersebut tanpa memaklumkan kepada pihak pengurusannya.


Menurut Amy lagi dia bukan seorang yang akan mengambil sebarang produk makanan tambahan tanpa mengetahui isi kanduangannya.

Berikut merupakan penjelasan Amy:
Aku tk endorse ini barang ok. Aku pn tk pernah mkn ini barang dn aku pn tk tau ini apa barang!!! Bkn dorng tk tau tpi buat2 tk tau sbab kite ni humble sngt. Yg bahaya kalau org yg mkn barang ni memudaratkan dn tentu aku yg kena tuding. Aku harap sblom nk pos ker bertnya lah management jgn main langgar jer. Satu lgi aku kalau org kasi barang2 supplement nih bkn main sumbat jer sbab tk tau side effect masa akn dtg. #Repost @ijammahyuza (@get_repost) ・・・ Ni lah salah satu sebab manager atau PR mengawal peminat2 yg nak bergambar dgn artis. Segelintir pengambil2 kesempatan yg mcm ni la yg memburukkan keadaan. Mintak pegang product lepas tu post utk marketing product tu. Setiap artis ada harga masing2 utk product endorsement, review ataupun sponsor. Bukan main langgar je. Respect hak artis. #naksuruhartispromosilabayar
A post shared by Suhaimi A Rahman (@aku.amysearch) on


Sumber; IG Amy Search

No comments

Powered by Blogger.