Header Ads

Ganjaran RM294,199 Akan Diberikan Kepada Orang Luar Yang Mahu Berpindah & Menetap Di Kampung Pergunungan Di Switzerland..


EMIGRASI merupakan satu masalah besar hari ini termasuk yang dihadapi sebuah perkampungan di kawasan pergunungan di Switzerland.


Bagaimanapun, majlis daerah tempatan Albinen akan memperjuangkan satu cadangan supaya kawasan itu terus hidup dengan penempatan penduduk.

Related image

Perkampungan kecil dengan 250 ahli komuniti di Valais, selatan Switzerland memberi ganjaran sebanyak 70,000 Swiss francs (RM294,199) kepada orang luar yang mahu berpindah ke kawasan itu.


Bayaran tersebut untuk sebuah keluarga empat orang yang sanggup berpindah ke Albinen.

Setiap orang dewasa berpeluang mendapat 25,000 francs (RM105,070), manakala kanak-kanak pula 10,000 francs (RM42,028).

Image result for Swiss village wants to offer families 70,000 francs to go and live there

Bagaimanapun, jangan terlalu teruja dengan ganjaran untuk berpindah ke kawasan pergunungan ini sekiranya anda berumur lebih 45 tahun.


Dalam pada itu, pendatang baharu juga perlu bersetuju untuk menetap di situ selama sekurang-kurangnya 10 tahun di samping membeli rumah atau mengubahsuai salah sebuah rumah di kampung tersebut.Rumah tersebut mestilah berfungsi sebagai kediaman tetap, dan bukannya sebagai tempat persinggahan semasa cuti. - odditycentral

4 comments

Zulfadli Zahid said...

Macam mana nak stay sana? Saya betul betul nak stay sana tak dpt upah pun takpa

Unknown said...

Xkn nk bagi stay kt sana siap gn bagi duit bagai...

Naim Sayuti said...

Interesting

fauzi jep said...

Jom kita ramai pindah ke sana..

Powered by Blogger.