Header Ads

"Mama Sakit Dan Buta Sebelah Mata, Abah Sangat Setia Tapi Meninggal Kemalangan," Kisah Sedih Hidup Gadis Ini Buat Netizen Sebak..


Kisah gadis ini telah menyentuh hati ramai netizen. Memiliki kekuatan yang luar biasa ketika diberi ujian oleh sang pencipta. Ujian yang ditempuh dari kanak-kanak sehingga meningkat remaja sedikit pon tidak membuatnya mengalah.


Kesetiaan dan kasih sayang seorang bapanya terhadap ibunya telah mendidiknya menjadi seorang yang kuat untuk menempuh hidupnya. Kehidupannya tidak seperti kanak-kanak lain yang penuh warna warni namun, kehidupannya dipenuhi dengan tanggungjawab yang berat.

"Allah tidak membebani seseorang diluar kemampuannya" (Al-Baqarah: 286), 

Begitu lah kisah Khairina Alisha begitu berat ujian yang telah diberikan kepadanya. Semoga terus kuat dan berjaya pada masa hadapan.


Mama tak boleh bangun dan papa kena pergi kerja, aku dah lama tak pergi ke sekolah.Papa tak bagi misi basuh berak kencing mama, sebab tak nak mama malu. Aku dengan papa tukar shif setiap hari.

Dapat masuk MRSM, papa gembira sangat. Setiap kali hantar kat bus stand papa akan cakap "kakak belajar elok-elok, kakak kena tolong jaga mama dan adik."Mama buta sebelah mata, mama kemurungan dan tidak mahu makan. Bila aku balik baru mama makan.

Bila tiba saat ayah pergi..No comments

Powered by Blogger.