Header Ads

(VIDEO) Wanita Ini Sangkakan Jerawat Biasa Yang Ada Di Hidungnya, Rupa-Rupanya Kanser Yang Meragut Rongga Hidung Dan Wajahnya....

The surgeries

Pada asalnya, wajah wanita yang bernama Marisha Dotson ini ditumbuhi jerawat di bahagian hidungnya. Pada mulanya, Marisha menganggap itu adalah perkara biasa.Tetapi lama kelamaan jerawatnya semakin membesar.


Marisha pergi ke klinik bagi mendapatkan rawatan, tetapi setibanya di klinik, pihak perubatan hanya memberitahu Marisha mengalami pertumbuhan jerawat biasa.

Wajah Marisha Sebelum Mengalami Kanser.


Beberapa minggu kemudian, jerawat pada hidung Marisha semakin membesar dan menjadi seperti benjolan.


Marisha terus berjumpa dengan pakar dermatologi untuk mendapatkan nasihat dan rawatan. Sungguh mengejutkan, Marisha mengalami kanser kulit yang agresif, karsinoma sel skuamosa.

High medical costs
Benjolan pada hidung Marisha semakin membesar.

Funding

Marisha telah menjalani tujuh pembedahan besar sejak 15 bulan lalu untuk melawan kanser. "Lebih separuh hidung, tulang rawan, dan tisu hidung dikeluarkan," katanya.

Transition for the worse

Hari demi hari, kansernya semakin merebak.


Kini Dia Memakai Prostetik Untuk Maka Dan Bercakap.

Marisha telah menjalani lebih daripada 30 pembedahan. Marisha kehilangan beberapa batang gigi dan rahang. Dan sekarang, Marisha bebas daripada sel-sel kanser. Marisha berkata:

“I still feel sad sometimes but I always remind myself of what I’ve overcome, I had the choice from surgeons to keep fighting or give up and die, but I chose to fight.
I try really hard to be positive and even though I’m cancer free now, I’ve had to sacrifice a lot to get to this point.”
-Pen Merah Press.

VIDEO: Sumber: Goodstuffbuzz

No comments

Powered by Blogger.