Header Ads

Amalkan Air Rebusan Daun Dukung Anak Sebagai Ikhtiar Hamil. InsyaAllah Berkesan..



KHASIAT DAUN DUKUNG ANAK.

Nampak je macam bodoh-bodoh pokok ni tumbuh tepi jalan, tepi pasu tapi tak sangka sebenarnya banyak khasiat dia.

Image may contain: plant, nature and outdoorImage may contain: plant, tree, outdoor and nature

Salah 1 khasiat yang ramai orang tak tahu adalah air rebusan dia kalau minum, bagus untuk orang perempuan yang tengah IKHTIAR HAMIL. Ini pun cik neesa baru tahu sebab ada kawan tag tentang manfaat pokok neh.


Then kalau korang google, banyak lagi khasiat-khasiat lain antaranya bagus untuk merawat jaundis 
( penyakit kuning ) bagi baby yang baru lahir.

Untuk kaum lelaki pulak, orang kata daun dukung anak ni boleh menyembuhkan masalah mati pucuk. Dan ada jugak yang amalkan minum air daun dukung anak neh sebagai booster kepada masalah keletihan ( pengganti ketum ! Haha ) .


Kalau tak cukup tidur, cukuplah dengan segelas air dukung anak, dalam beberapa minit keletihan tu akan berkurangan dan sejam selepas tu terus hilang letih. Sangat sesuai kalau demam urat.
Bagi suami yang mahu booster, minum segelas pati air rebusan ( tanpa campur air kosong) sejam sebelum "aktiviti" anda. Selamat mencuba !


Tips nak rebus untuk ikhtiar hamil : 

Selawat dan rebus daun ni dan akarnya sekali selepas dibasuh bersih dgn 2 cawan air. Rebus smpai la airnya menjadi kuantiti utk 1 cawan air. Lepas tu minum dan selawat dan berdoa.

VIDEO:


Sumber : Neesa Roslan

No comments

Powered by Blogger.