Header Ads

Kepada Kaum Wanita, Bahaya Jika Anda Kerap Tukar Dan Pinjamkan Lipstick Anda Kepada Orang Lain..Kaum wanita selalunya kerap meminjam atau menukar produk kecantikan terutamanya lipstick. Kebanyakan wanita kerap meminjam atau mencuba pelbagai lipstick untuk mendapatkan warna bibir yang mereka idami.Namun perkara ini mempunyai kesan yang buruk. Ini kerana tekstur lipstick yang lembap menjadikan lipstick adalah tempat yang sempurna bagi bakteria untuk membiak dan berkembang.


Disebabkan itu, kika kita meminjamkan lipstick kepada orang lain ini akan memudahkan bakteria dari lipstick berpindah dari satu bibir ke bibir yang lain. 


Di dalam bibir terdapat pembuluh darah yang sangat luas di permukaan kulit yang sangat halus. Walaupun lipstick kepunyaan kita sudah digunakan oleh orang lain ketika beberapa minggu yang lepas, ternyata bakteria dan virus masih terdapat di dalam lipstick itu sendiri.Dan jika anda menggunakan semula listik tersebut, ini membolehkan anda dijangkiti penyakit berjangkit seperti bibir pecah, bibir menggelupas dan lain-lain.

-Pen Merah Press

No comments

Powered by Blogger.