Header Ads

"Saya Kekal Bersama Kelantan" - Ghaddar

Ghaddar - Asiana.my

Penyerang import Kelantan, Mohammed Ghaddar menamatkan spekulasi berhubung berita penghijrahannya ke pasukan lain pada jendela perpindahan pertengahan musim Liga Malaysia (Liga-M) 2017. Pemain kelahiran Lubnan itu mengesahkan dia akan terus menyarung jersi The Red Warriors (TRW) sehingga akhir musim ini.

Ia sekali gus melenyapkan khabar angin mengatakan penjaring terbanyak Liga Super itu akan berhijrah ke Johor Darul Ta’zim (JDT) sehingga mencetuskan situasi kurang senang dalam kalangan penyokong skuad pantai timur, ketika ini.

“Tidak, tidak (berhijrah ke pasukan lain). Saya kekal bersama Kelantan walaupun memang ada pasukan tertentu menawarkan gaji lumayan kepada saya.

“Saya sangat selesa di sini (Kota Bharu) dan gembira menjadi sebahagian daripada keluarga bola sepak Kelantan terutama penyokong mereka yang sentiasa memberi sokongan,” katanya semalam.

Bagaimanapun, penyerang berusia 33 tahun itu mengambil pendekatan kunci mulut dan enggan mengulas lanjut berhubung masa depannya bersama Kelantan ketika jendela perpindahan itu dibuka secara rasmi, bermula esok. 

Menurutnya, dia mahu memberi tumpuan membantu TRW dalam menghadapi baki saingan Liga Super selain kempen Piala Malaysia, selepas ini.

Mohammed Ghaddar mencetuskan sensasi apabila mencipta hatrik tiga kali ketika bertemu Perak, T-Team dan Pulau Pinang sekali gus membolehkan dia mengetuai senarai penjaring  liga dengan 18 gol, setakat ini.

Aksi luar biasa dipamerkan penyerang itu menarik perhatian pasukan elit dalam Liga Super iaitu JDT.


Dia telah menjaringkan 18 gol pada musim ini dan melakukan 2 hatrik termasuk 4 gol dalam satu perlawanan ketika menentang Pulau Pinang 16 April lalu. JDT dikatakan berminat memancing Ghaddar sebagai pemain import baru mereka selepas prestasi import mereka yang tidak menentu.

Untuk rekod, JDT mempunyai 2 penyerang import yang sangat digeruni pasukan Liga Malaysia sebelum ini iaitu Jorge Pereyra Diaz dan Luciano Figueroa yang masing2 kini berpindah ke kelab baru dan bersara dari arena bolasepak.

No comments

Powered by Blogger.