Header Ads

(15 GAMBAR) Wow! Anak Melayu Pertama Berjaya Hasilkan Jam Tangan Jenama Sendiri Kualiti Setaraf Dengan Jenama G-Shock..Mungkin ada antara kira sudah pernah melihat jenama MORAS, ianya dilihat sering muncul di dalam rancangan lawak nombor satu negara iaitu Maharaja Lawak Mega yang baru sahaja melabuhkan tirainya dengan Bocey menjadi juara untuk musim 2017.Jenama MORAS berlegar-legar di pentas Maharaja Lawak Mega dengan ramai peserta dilihat memakai baju dan jam tertera jenama berkenaan.
Sudah pasti ramai tertanya-tanya apakah produk disebalik jenama MORAS ini?

MORAS adalah jenama yang dimiliki oleh seorang anak tempatan yang kini sedang bangun menempa nama dalam industri perniagaan, beliau adalah seorang bumiputera di mana syarikat yang dibangunkannya dengan membawa jenama MORAS ini telah mendapat khidmat nasihat strategi perniagaan dari seorang tokoh yang pernah mengangkat sebuah jenama sukan tempatan sehingga menerima anugerah syarikat perniagaan keempat paling berkembang pesat di dunia.

Jenama MORAS ini ditubuhkan untuk meralisasikan impian mereka diluar sana untuk memiliki jenama yang berkualiti tinggi tetapi dapat dimiliki dengan harga yang begitu murah.

Produk pertama. 

Untuk pasaran pertama, MORAS telah mengambil langkah yang begitu besar dan mengeluarkan modal yang tinggi untuk berurusan dengan sebuah kilang pengeluar jam terkenal yang menghasilkan jam tangan jenama G-Shock.

Sebab utama kilang berkenaan menjadi pilihan adalah demi memastikan jam jenama MORAS kualitinya setaraf dengan jenama jam terkenal Jepun berkenaan.

Apa yang menarik jam tangan ini dijangka akan dijual dengan harga begitu rendah iaitu 2 hingga 3 kali ganda lebih murah daripada jam tangan G-Shock atas jenama MORAS tetapi kualiti meterialnya adalah sama.

Mereka juga menegaskan, rekabentuk jam yang dihasilkan tidak sama sekali meniru atau klon jam G-Shock, sebaliknya menghasilkan sendiri 'design' jam mereka dengan rekabentuk yang sporty, bergaya dan pelbagai demi memuaskan hati golongan belia.

Berikut adalah design jam yang amat menarik yang dihasilkan sendiri oleh MORAS sendiri.


Adakah kita sebagai anak Malaysia akan menyokong perniagaan milik anak tempatan ini yang ternyata berani mencuba dan melabur begitu untuk memastikan jenama jam tempatan mampu bersaing dengan jam jenama terkenal dunia, jom beli, murah, jimat, berbaloi, dan yang paling penting, berkualiti. - Pen Merah Press


Kredit: Siakap Keli

No comments

Powered by Blogger.