Header Ads

(GAMBAR) Wanita 23 Tahun ini kaut keuntungan RM20juta hasil penipuan tiket penerbangan murah

Siapa sangka, wanita ini sangat licik membuat penipuan Tiket Penerbangan Murah di Facebook, dengan mencari agen-agen yang berminat dan akhirnya, pelanggan ditipu dan terpaksa membayar sendiri tiket penerbangan balik ke Tanah Air.

Masyitah Zamri berusia 23 tahun ini, memiliki syarikat WorldTourScape Sdn. Bhd. baru baru ini menjadi viral setelah ramai ditipu dan ada diantara mereka 'Stranded' di lapangan terbang kerana tidak mendapat tikat untuk pulang ke Malaysia.





Kami lampirkan keratan surat khabar sebagai rujukan anda dan senarai agen-agen yang terlibat supaya anda tak tertipu dengan tawaran tiket penerbangan murah.



Agen-agen dibawah WorldTourScape Sdn. Bhd.. 


FACEBOOK
1. TRAVELLER DIARIES REISE
2. NURULAIN RASHID
3. NADIA NATASYA ZAKARIA
4. FARAH WAHYU ZAMRI
5. FAIZAL BIDIN
6. SYA AIMI KHALID 
7. KHAIRUL ANWAR JAAFAR
8. AKASIA TRAVEL & TOURS SDN BHD
9. SHA FYKA
10. AISYAH SOFI
11. KHAIRUL SYAFIQ
12. TENGKU HADI
13. HAFIEZ ASYRAF
PAGES
1. GEGAR TICKET
2. TIKET MURAH BACKPACKERS.CO
3. J TERBANG TRAVEL
4. TIKET MURAH WORLDWIDE
5. LUBOK TIKET MURAH
6. PROMOTIKETDOTCOM
7. TIKET FLIGHT DISKAUN


FB GROUP

1. TIKET FLIGHT

INSTAGRAM
1. @gegar.ticket
2. @traveller.diaries
3. @ticketmurahbackpackers.co
4. @j.terbangtravel
5. @ndia.natasya
6. @syaimi 
7. @kaj_nfi
8. @cheaptriptrios.my
9. @triptravelbudget
10. @aisyahsofi
11. @thsyfq
12. @graceairtix
13. @sesuketravel
14. @flymurah.my


Twitter

1. thesyfq














24 comments

Noor Firdaus said...

pakai tudung.., imej muslimah... mintak2 hangus rentung dalam neraka..

Ady Evans said...

Jangan laa macam nie.. bagi rosak industri perlancongan malaysia!! aduhai... mohon buat tindakan..!!

Fuad Add said...

Sekrg mmg seronok makan duit haram tu...tgu la kamu kt padang Mashar nnty..

d other world said...

Macam mana orang bijak pandai boleh kena tipu? Salah siapa kalau diri sendiri ignorance sampai membolehkan ditipu?

Le Reena said...

:)

Dale Ismail said...

Orang yg nak menipu memang lebih pandai sbb dia nak menipu, org yg kena tipu biasanya dia tak sedar nak kena tipu sbb tu tertipu

Unknown said...

sejak kat KMB lagi dia ni menipu. Ingatkan dah insaf dah dari buat kerja ni. Tak sangka lepas kahwin pun sama je perangai!

ho said...

harap rupa jernih.....semoga cepat bertaubat dan pulangkan balik hak orang.

Suria said...

last yr saya beli byk gak tiket dgn dia..it was ok semua tiket dpt. tiket ke amsterderm tu lagi seminggu nak fly dapat..naik qatar lagi. tahun ni baru kuar cite ni...rugi betul manusia menipu ni..nama agent saya pun ada atas tu

Hamshah Hamid said...

moga Allah permudah urusan pihak berkuasa dlm menangani hal ini, moga bertaubat atas segala penipuan yg telah terjadi. Allah maha pengampun.

Four seVen said...

Islam hanya pada nama atau kad pengenalan tapi bukan di hati.. Tak rasa takut ke menganiaya orang lain?Satgi susah nak masuk syurga sbb ada buat salah dengan orang yg kita aniaya..

Unknown said...

Masyitah yang sama rasanya ni. Dia pernah belajar kat SM Sains Kuala Selangor masa Form 1 dulu. Tapi sbb bermasalah (kes menipu & kes mencuri), dia pindah ke sekolah biasa masa PMR. Sejak azali lagi dah menipu & mencuri. Tak hairan lah umur 23 dah kumpul berjuta-juta wang haram.

Bashah Kamis said...

makan duet haram....agak berapa lama nk duk dlm N tuuu...

dr 6161 said...

org mcm ni xtahu atau x sedar adanya hari kiamat n hari pmbalasn... kalu ckp iman d dada pasti tkt nk buat keje gini

Kakyong Habibah said...

Tak kena tangkap ke?

Kamil Rashid said...

macam pru la jugak. undi jugak penipu, perompak walaupun orang dh nasihat banyak kali.
kena 'pukau' kih3

Latest News said...

Tak lama la tu. Tiga empat hri lagi kena tangkap la. Rileks ye semua. Akaun dia pun nti kena freeze nti utk pulangkn duit. Simpan resit atau bukti pmbyrn masing2. Nti boleh tuntut. Nk kuat lg, sapa kena tipy cepat2 buat laporan polis dn sertakn bukti pembyrn. Nyi tuntutan lebih authentic bila ada laporan polis.

dagang tebrau ent. said...

KEBANYAKKAN KAUM MELAYU MUDAH DI TIPU... DARI STATUS TERBAWAH HINGGA KE KOLAR BIRU,, SAYA ADA BEBERAPA IDEA UNTUK MENIPU,

Tips dia mudah,
1. Melayu tak nak susah2 untuk senang,
2. Melayu akan lupa diri dengan diskaun.
3. Melayu tak nak tunggu lama.

SEKADAR MENCARI KELEMAHAN DIRI, AGAR KITA TAU KEKUATAN DIRI.

dagang tebrau ent. said...

Tahniah Masyitah...

Shaffir Sulaiman said...

Muka nampak ayu, tapi menipu org. Abis la dah kena viral rasanya lps ni nak keluar rumah pun dah malu. Benda ni dia patut pikir sebelum buat. Kan dah rosak imeg serta good will. Nasib2..

Yang ditipu tu sila buat lapuran polis. Yg belum sila semak betul2 dgn siapa anda berurusan yr.. agar anda juga tidak terkena...

http://jawatan-kosong-johor.blogspot.my/

Meor Shariman Zulkefeli said...

Jgn Takbur sgt...blum kene eksyen ler...

Rahzi Iz said...

Jilake punya budak...
Patut disula..buluh runcing satu.

kronik khai said...

Amiin

Noridrus said...
This comment has been removed by the author.
Powered by Blogger.